PERSONAL | Reasons why I started blogging/ am still blogging

Ik herinner me de dag dat ik begon met bloggen nog alsof het gisteren was. We zijn inmiddels al (bijna!) vijf jaar verder en ik doe het nog steeds met erg veel plezier. De reden dat ik begon met bloggen en nog steeds blogger ben? Je leest het allemaal in dit artikel.

Bloggen is de perfecte manier om alles kwijt te kunnen. Wil je iets kwijt over de trends van nu? Blog erover. Heb je veel inspiratie? Laat het anderen zien door erover te bloggen. Wil je hotspots met andere mensen delen? Plaats het op je blog. Zo zie je maar dat er genoeg redenen zijn die laten zien dat bloggen écht leuk is. Het is de ideale manier om alles aan anderen te vertellen en ze op die manier dus ook een beetje te beïnvloeden (hopelijk alleen maar op een positieve manier).
Ik begon met bloggen omdat ik mijn inspiratie ergens kwijt moest. En dit kon natuurlijk ook gewoon door een dagboek bij te houden (heb ik overigens ook volgehouden tot vorig jaar), maar dat was simpelweg gewoon niet genoeg. Ik wilde dat mijn teksten werden gelezen door andere mensen en dat andere bloggers zouden reageren op mijn artikelen. Ik heb altijd zó onwijs veel in mijn hoofd zitten, dat schrijven gewoon te langzaam gaat. Voor ik het weet ben ik datgene wat in m'n hoofd zat kwijt en weet ik niet meer wat ik wilde opschrijven. Typen gaat gewoon veel sneller en het feit dat anderen het ook kunnen lezen, maakt het alleen maar leuker.

Tijdens het bloggen ben ik erachter gekomen wie ik nou écht ben. Ik ben pas zestien jaar oud en er staat een hele toekomst voor me te wachten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik -door het bloggen- al precies weet wat ik wil in het leven en wat ik allemaal wil bereiken. Door mijn blog heb ik veel dingen mogen testen, bijwonen, doen en ervaren. Ik werd op een gegeven moment uitgenodigd voor allerlei (exclusieve) events. Door deze mooie ervaringen kom je andere bloggers tegen die al een stapje verder zijn en dan denk je 'wauw, dit wil ik ook'. Waar het bloggen dus voor heeft gezorgd? Ik wil meer, ik wil groeien. Het klinkt misschien dramatisch, maar jezelf een blogger kunnen noemen is écht geweldig.

Naar Fashion Week als blogger zijnde? Hoe kan dát nou weer?! Wist ik -als twaalfjarig meisje- veel dat je met een blog opeens zoveel opportunities zou kunnen krijgen. Ik had nooit gedacht dat je als blogger op een gegeven moment zoveel kansen aangeboden krijgt. 'Je hebt een blog, punt.' Dit was de gedachte die ik de eerste twee blogjaren had. Ik begon met bloggen omdat ik -zoals ik al vertelde- mijn passie ergens kwijt wilde.