HOT SPOT | Remise47 in Amsterdam

Nieuw rubriek op dmpf! Vanaf nu kunnen jullie om de zoveel tijd (in Amsterdam, aangezien ik hier regelmatig te vinden ben) een hot spot artikel verwachten. Zelf vind ik het altijd erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken, dus op het moment dat ik er positief over ben, deel ik het op mijn blog! Vandaag deel ik mijn ervaring met Remise47, een restaurant met een Franse (en internationale) keuken, gelegen in de Foodhallen. Het design van het restaurant is Scandinavisch. De lobby (Remise47 zit in hotel De Hallen) heeft leuke marble tafels en rosé gouden accessoires, terwijl het restaurant zelf een industrieel design heeft. Het Scandinavische interieur is er overigens nog wel te zien. Ik vond dit erg leuk aan het hotel. Kijk vooral even naar het plafond, dat ziet er namelijk erg leuk uit!
 Ik vond het zó lastig om een gerecht te kiezen. Uiteindelijk ben ik voor de gerookte zal gegaan, wat wordt geserveerd op een houten plank (ik vind dit er altijd zó leuk uitzien). Dit restaurant is heaven on earth. Toen ik een hap nam van het dessert, bevond ik me serieus op cloud nine. Chocolademousse die bestaat uit verschillende texturen. De bodem bestond uit een soort chocoladecake laag, de middelste (en gelijk de dikste) laag was chocolademousse en de bovenste laag bestond uit harde chocolade. Daarbovenop zaten nog chocoladestukjes in verschillende smaken (puur, wit, melk). En alsof dit niet genoeg was, zat er nog heel subtiel een koffiesmaakje doorheen. Als je niet van koffie houdt is dit absoluut geen probleem, want de smaak is ont-zettend lekker. Ik wil er eigenlijk niet aan terugdenken.. Het was zó lekker!
Remise47 biedt heerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Parkeren kan makkelijk in de buurt of gewoon in de garage van het hotel, het personeel is ontzettend aardig en totaal niet plakkerig (pluspunt!!) en het belangrijkste is natuurlijk het eten, wat ontzettend lekker is.
Het restaurant is erg bekend onder de media. Benieuwd geworden? Check dan hier de menukaart of neem een kijkje op hun site voor meer info!