PHOTOGRAPHY | Tips for creating a beautiful Instagram feed

Terwijl mijn blog ver van bekend is, merk ik wél dat steeds meer mensen mij op Instagram volgen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik er inmiddels wel ben achtergekomen hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw feed eruitziet om door een ringetje te halen. Ik wil absoluut niet zeggen dat mijn Instagram feed mooi is oid, maar ik weet onderhand wél hoe je er één kunt krijgen. Lees je mee? 

Welke producten/etenswaren zijn nou écht Instagram waardig?
Macarons, koffie, een glaasje wijn/ champagne, bloemen, paspoort (met een leuk hoesje!), bloemen (het liefst een from where I stand met mooie schoenen aan je voeten), marmer, Apple producten, high end make-up, sieraden (armcandy).

Wat voor foto's mogen niet ontbreken in een perfecte feed?
Zorg voor foto's met een mooi perspectief! Ik vind het altijd mooi als de producten die je op de foto wilt zetten goed bij elkaar passen qua kleuren. Ook zijn foto's die je van bovenaf neemt altijd veel mooier. Zorg natuurlijk voor een mooie ondergrond. You can't go wrong with marble (en hout en schapenvacht!!) ;-)
nog een belangrijke tip: plaats géén foto's waarbij je gebruikt hebt gemaakt van kunstlicht (lampen). Soms kan het juist erg mooi zijn (zie voorbeelden hieronder), maar over het algemeen ziet het er mooier uit als je gewoon zonlicht gebruikt voor je foto's.
Links een foto van Kylie Jenners Instagram account. Is het jullie opgevallen dat Kylie af en toe haar flits gebruikt voor foto's? Over het algemeen ben ik geen fan van flitsfoto's, maar als je weet hoe je de perfecte foto kunt maken, dan moet je het vooral plaatsen. De linkerfoto vind ik zelf echt prachtig. Komt volgens mij ook gewoon door de Cartier armbanden en mooie nagels hoor ;-)

Enkele voorbeelden van mooie foto's: flatlays, #fwis, lunch tables, computer desks; vooral foto's die je hieronder ziet doen het erg goed. Ik vind echt dat het ligt aan wat voor producten je gebruikt.
Laten we van de collage hieronder, de foto rechtsboven als voorbeeld nemen: stel dat het een zwart toetsenbord was met stickers en stof erop. Wedden dat de foto dan gelijk veel lelijker is? Stel dat de marmeren plaat daar niet zou liggen, dan was de foto een stuk saaier. Zo zie je maar dat je op elk klein detail moet letten, voordat je een foto wilt maken.
Zorg dat de foto's op elkaar zijn afgestemd
X1, B5, HB1, etc.. Gebruik niet voor elke foto een ander effect! Als je dit wel doet, dan creëer je al gauw een soepfeed (zo noem ik het als een feed foto's bevat die niet op elkaar zijn afgestemd).
Ik vind het persoonlijk heel lelijk als ik een zwart-wit foto plaats op mijn Instagram account. Het past simpelweg gewoon niet in mijn feed. De reden hiervoor? De foto's op mijn account zijn over het algemeen best kleurrijk, dus een zwart-wit foto kan er al gauw voor zorgen dat het een saaie boel wordt.

Hieronder nog een korte uitleg over hoe ik mijn foto's bewerk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik lang niet al mijn foto's volgens onderstaand schema bewerk, maar het is zeker vergelijkbaar met wat je hieronder ziet.
Ik kon nog wel uuuren doorgaan met het geven van tips, maar hey, wie ben ik? Dat ik deze tips met jullie heb gedeeld, betekent overigens niet dat ik mijn eigen account helemaal geweldig vind. Ik dacht 'ik herhaal het nog maar even'. ;-)

Benieuwd welke feeds ik nou écht mooi vind?:
@indiaroseco
@tuulavintage

(Alle foto's komen van weheartit)