FUNNY FIND | De ergste email die je kunt ontvangen..

Na ruim een week niet geblogd te hebben, ben ik weer terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. De reden dat er geen artikelen online zijn gekomen? Ik heb vakantie en spendeer zo'n 99% van mijn tijd op bed met mijn iPhone en iPad. Ik kijk de hele dag films en series en verder doe ik niet veel.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf het beste kan omschrijven als een lui (misschien iets té lui) persoon.Of ik hier trots op ben? Niet echt. Of ik normaal ook zo ben? Nope, gelukkig niet zeg. Zodra ik klaar ben met het typen van dit artikel, ga ik richting de sportschool met een vriendin (kijk, zó lui ben ik nou ook weer niet ;-)).

In het artikel van vandaag wil ik het hebben over iets waar veel bloggers mee te maken krijgen: emails van bedrijven ontvangen.. Sommige mails verdienen het om te worden opgehangen boven je bed (inclusief gouden lijst), terwijl er ook mails zijn waarbij ik de neiging heb om de persoon die de mail heeft verzonden op te zoeken en een privéles 'hoe typ je een email' te geven. Oh jongens, het is dat ik niet zo gemeen ben, anders had ik allang screenshots op mijn blog geplaatst van mailtjes die ik ontvang van bedrijven. Het is om te huilen..

De standaard mail (of ter wel: niet-Aziatische bedrijven)
Laten we beginnen met de mailtjes die we gewend zijn. De standaard mail dus. De mail waarbij je naam goed is gespeld, interpunctie op de juiste manier wordt gebruikt, de volgorde van de mail klopt en je na het lezen van de mail weet wie de afzender is. Kort gezegd: de mail waar niks op aan te merken is.

De korte (héle korte) mail
Hebben jullie dat ook weleens eens meegemaakt? Een mail die bestaat uit maar twee zinnetjes. Zo'n mail ziet er dan ongeveer als volgt uit:

Hello Karin,

My name is '....' and I work for 'www......com'. We would like to send you a product. Are you okay with that?

Sincerely,
'....'

Nee jongens, dit is écht geen grap, zo'n email heb ik een keer ontvangen. De eerste keer toen ik zo'n mail las, was ik sprakeloos. Wat moet ik hier nou weer van vinden? Ik klikte maar gelijk op de delete knop.

De onnodig lange mail waarbij de introductie langer is dan het onderwerp zelf
Laten we het volgende als voorbeeld nemen: het onderwerp van de mail is 'samenewerking'.
Tuurlijk wil ik een stukje geschiedenis over het bedrijf zelf. Het is altijd handig om meer te weten te komen over het bedrijf voordat je een samenwerking aangaat. Maar een stukje geschiedenis dat meer woorden bevat dan het Wetboek van Strafrecht? Ik dwaal dan altijd af en heb geen zin meer om verder te lezen. 'Waar ging de mail ook alweer over??'

De Aziatische mail
Ik moest even hardop lachen toen ik dat typte. Volgens mij hoef ik hier niet eens wat over te vertellen, want elke blogger heeft wel zo'n mail ontvangen. Ik kan het écht niet laten, hieronder vind je een mail die ik heb gekopieerd en geplakt:

Hi,
Do you accept sponsored posts?
I would be love to buy a post from your blog.
The topic would be about prom dresses, bridesmaid dresses, and wedding dresses.
Are you interested?

Om te huilen gewoon.. Mag ik misschien ook nog weten over welke webshop het gaat? Ik vond dit zo'n erge mail, dat ik 'm maar heb bewaard :')

Welke mail vind jij herkenbaar?