MBFWA 2015 - Shabbies Amsterdam

Ik was in juli 2014 naar Fashion Week geweest en het was geweldig. De show duurde toen ongeveer anderhalf uur.
Gistermiddag mocht ik de Shabbies show bijwonen. Deze duurde ongeveer 20 minuten, maar wauw, wát een geweldige show! Shabbies is een schoenen-en tassenmerk, de modellen hadden allemaal een oversized, witte overhemd aan. Dit zag er zó leuk uit, want de aandacht gaat op deze manier naar de accessoires. Ik vond het onwijs leuk bedacht.
Er waren veel leuke schoenen, zo heb ik ook een aantal favorieten. Ik denk zelfs dat ik één paar ga aanschaffen, ik werd namelijk verliefd!
Ik zou zeggen: lees gauw verder voor een verslag over de Shabbies show!
Eenmaal aangekomen bij de parkeergarage, stonden de chauffeurs al te wachten. Terwijl de deuren voor ons werden opengehouden, stapten we in en waren we er helemaal klaar voor. Oh, maar eerst nog even een foto van de binnenkant van de auto! Snel gemaakt terwijl de chauffeur de deuren dicht deed ;-)
Toen we de zaal binnenliepen, zagen we dat er op elke plek een doosje klein, grijs doosje lag. Ze hadden voor iedereen een zwart, leren armbandje! Erg lief en leuk om zoiets te krijgen. Ik ben zeker van plan het armbandje te dragen, als aandenken aan de show.
Dit is dus waar ik het over had: alle modellen hadden dezelfde blouse aan. Dit was zó fijn. Zo was de aandacht van het publiek echt alleen gevestigd op de schoenen en tassen. Like like!
De handen en armen van de modellen waren trouwens helemaal bedekt met zilveren snippers. Dit was gedaan voor de afsluiting van de show. Het zag er ontzettend gaaf uit, want tijdens het lopen. vielen alle snippers op het podium en op de grond.
Op bovenstaande foto (de bovenste van de twee), zie je dat de vingers van de modellen zilver waren. Dit gaf een éxtra leuke twist. Ze hebben ook overal aan gedacht!
Het model met de blonde haren, was mijn persoonlijke favoriet. Het leek wel alsof ze dit werk al jaren deed. Haar gezicht is trouwens ook prachtig. En dat kapsel? Als ik het lef had, dan had ik mijn haren allang zo kort geknipt. Dat kapsel staat haar zó onwijs goed! Ja, zij was absoluut mijn favoriet van alle modellen.
Kijk hóe geweldig! De laarzen en de tas hadden een aluminium effect. Zoiets had ik niet zien aankomen, dus ik was helemaal verrast toen deze look op het podium verscheen. Iedereen maakte gelijk heel enthousiast foto's en je zag die blikken helemaal veranderen, wat erg grappig (en leuk natuurlijk) was om te zien!

Ik vond het onwijs leuk om de Shabbies show te zien. Ik zat trouwens op de beste plek die je je maar kunt wensen. Misschien is dat ook wel aan de foto's te zien. Voor de mensen die ook een keer naar Fashion Week zijn geweest: ik zat op de tweede rij in vak A. De eerste rij vind ik persoonlijk niet fijn, want dan moet je als het ware omhoog kijken, wil je de modellen goed kunnen zien. De tweede rij daarentegen vind ik juist erg fijn.

Ben jij ook naar een show geweest van Amsterdam Fashion Week?