De 5 grote voordelen van bloggen

Het fenomeen bloggen is niet meer weg te denken Anno 2014 (bijna 2015!). Tegenwoordig werken veel bedrijven met bloggers en lees je in de krant (zowel online als offline) vaak artikeltjes die wel iets te maken hebben met blogs.
In het artikel van vandaag deel ik een aantal punten met jullie, die het bloggen een tikkeltje (of misschien wel meerdere tikkeltjes) leuker maken. Lees je snel verder?

1. Bloggen is het delen van je kennis. Het hebben van een blog is leuk, handig en fijn. Je deelt je passie/ kennis met de mensen die er geïnteresseerd in zijn. Als je veel kennis hebt voor een bepaald onderwerp, dan is het natuurlijk hartstikke leuk om er iets mee te doen. Het hebben van een blog is het perfecte voorbeeld. Je kan je passie ergens kwijt en je deelt het ook nog eens met anderen.
2. Je ontmoet mensen met dezelfde passie, namelijk bloggen. Ik bezoek regelmatig andere blogs die over hetzelfde onderwerp gaan als mijn blog. Doordat ik andere blogs bezoek, kom ik mensen tegen (op het internet) die dezelfde passie delen als ik. Je laat een reactie achter op diegene haar blog, diegene laat een reactie achter op j├│uw blog en zo ontstaat er een klik.

3. Van bloggen word je creatiever. Plaats twee artikelen die op jouw blog staan naast elkaar en pluk de verschillen en overeenkomsten eruit. Wedden dat er geen tot nauwelijks overeenkomsten zijn? Als ik oude artikelen vergelijk met artikel van de tweede helft van 1014, dan schaam ik me voor mijn oude artikelen. Soms heb ik de neiging om alle oude artikelen te verwijderen, maar dan denk ik 'nee, mensen moeten de verbetering zien als ze oude posts teruglezen. Mensen mogen zien dat het bloggen mij creatiever heeft gemaakt.'

4. Bloggen zorgt ervoor dat je erachter komt wat jij leuk vind en wat niet. Stel dat jouw blog echt mode gericht is en je besluit op een dag om iets over lipsticks te schrijven. Het artikel staat online op je blog, maar je hebt er geen goed gevoel bij. Het artikel wordt niet vaak gelezen en er worden minder reacties op het artikel achtergelaten dan je normaal gewend bent. Nou, het feit dat je je er al niet goed bij voelt, bewijst dat jij niet van beauty houdt. Door de jaren heen ben ik erachter gekomen waar ik van houd en waar ik een intense hekel aan heb. Laten we de welbekende photo diary als voorbeeld nemen. Ik vind het altijd onwijs leuk om dit rubriek op andere blogs te zien/lezen, maar zelf een photo diary op mijn blog plaatsen? Laat ik daar niet aan beginnen. Niks voor mij.

5. Het resultaat. Als ik veel moeite heb gedaan voor een artikel en ik zie dat het vaak wordt bekeken, dan word ik hier intens blij van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik reacties veel minder van belang vindt dan hoe vaak een artikel wordt bekeken. Neem Sazan van sazan.me als voorbeeld. Ze is onwijs bekend, maar er worden nauwelijks reacties achtergelaten op haar artikelen. Waarschijnlijk bezoeken veel mensen haar blog, anders was ze niet zo ver gekomen. Back to the point. Ik steek de laatste maanden meer moeite in een artikel dan een jaar/aantal jaren geleden. Als ik dan zie dat dit impact heeft, dan weet ik dat ik het ergens voor doe. Ik krijg er iets voor terug, namelijk positiviteit en meer bezoekers.

Wat zorgt er bij jou voor dat het bloggen zo leuk is?