De leukste plekken in.. Amsterdam

Tijd om een artikel te schrijven over de mooiste plek op aarde. Het maakt niet uit hoeveel steden ik tot nu toe heb gezien, Amsterdam staat bij mij nog steeds op nummer 1 (sorry, je moet de plek wel delen met Parijs). De sfeer, de grachten, de winkels, alles is leuk daar. Als de zon schijnt door de bomen en je loop langs de grachten, dan maak je het fijnste gevoel mee. Ik krijg maar niet genoeg van Amsterdam. Hierbij dan ook vijf leuke (minder bekende) plekken in Amsterdam!
1. Hotel chocolat is een winkel die is gevestigd op de Heiligeweg in het centrum van Amsterdam. Dit winkeltje is een echte chocoladehemel voor vrouwen. Je vindt er allerlei soorten pure chocolade. Naast het kopen van pure chocolade, kun je op de eerste etage een kopje koffie (of iets anders) drinken onder het genot van -jawel- pure chocolade natuurlijk! Meer info vind je op de site

2. Het Eye film instituut in Amsterdam Noord is de perfecte plek om te lunchen of om gewoon een drankje te doen. In de zomer kun je buiten op het terras zitten en heb je een prachtig uitzicht over het water en de rest van Amsterdam. Als het wat kouder is, dan kun je gelukkig ook binnen zitten. Eye is makkelijk te bereiken met de gratis pont achter CS.

3. Midden in de Pijp vind je het Gerard Douplein. Dit plein is omringd door gezellige restaurants en caf├ęs. Zo is Bar Mash een erg leuk - en ook erg klein - barretje dat is gevestigd in de Pijp. Het interieur ziet er super leuk uit. Zeker niet overslaan als je in Amsterdam bent!

4. Het Amsterdam Light Festival begint bijna, namelijk op 27 november (tot 19 januari 2015)! Heel Amsterdam is versierd met prachtig, artistiek licht. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen, om de lichten te kunnen zien. Erg gaaf als je het mij vraagt! Hier vind je meer info over het evenement.

5. En dan is het alweer tijd voor de laatste tip. Nu het november is - bijna december, aka bijna Kerst -, staat de kerstmarkt er weer! Je vindt de markt op Damrak. Ook organiseren Leidseplein en Koningsplein verschillende kerstactiviteiten, zowel voor de kleintjes als voor de oudere mensen. Amsterdam biedt elk jaar weer een groot aanbod kleinschalige feestelijke kerstmarkten.