6 tips voor een beginnende blogger

In dit artikel deelde ik 5 tips voor een beginnende blogger.Dingen die je wel en niet moet doen. Aangezien dit artikel erg geliefd was bij jullie en iemand zelfs zei dat er een deel 2 moest komen, besloot ik maar nog een artikeltje te schrijven. Lees je snel verder?

1. Tip nummertje 1 is het plaatsen van rubrieken. Ik plaats elke maand aan het begin een artikel waarin ik vijf leuke plekken in een bepaalde stad met jullie deel. Het is leuker als je artikelen niet altijd over één onderwerp gaan. Probeer een beetje af te wisselen. Ik plaats mijn blog al heel gauw onder de categorie fashion, maar ik plaats vaak genoeg lifestyle en travel gerelateerde artikelen. Ik plaats elke maand een wishlist, eens in de zoveel tijd een tag en één keer in de maand een inspiratie artikel. Zo weten vaste bezoekers van mijn blog dat deze rubrieken op mijn blog te vinden zijn.
2. Kies een doelgroep. Deze tip vind ik persoonlijk erg belangrijk. Mijn doelgroep ligt tussen de 13 en 26 jaar. Best een ruime doelgroep, maar houd hier rekening mee tijdens het schrijven van een artikel.

3. Actief, actief, actief zijn. Hoe actiever, hoe succesvoller. Tuurlijk moet je ook wel een beetje geluk hebben, maar als je een actieve blogger bent, dan is succes wel gegarandeerd. Mary van het blog maryjosie.com is een actieve blogger. Doordat ik weet dat ze vaak een artikel plaatst op haar blog, neem ik er elke dag wel drie keer een kijkje op. Als je actief bent op je blog, dan worden je bezoekers dat ook.

4. PR bureaus en bedrijven zijn erg belangrijk. Mijn blog staat op verschillende perslijsten, ik denk zo'n stuk of 10. Sinds ik sta ingeschreven bij PR bureaus en samenwerk met bedrijven, merk ik gewoon dat het beter gaat met mijn blog.
5. Gebruik niet onnodig dure woorden. Tuurlijk is het goed dat je de taal goed beheerst, maar het is niet nodig om de woorden te gebruiken in een artikel voor op je blog. Persoonlijk vind ik het fijn als de tekst lekker duidelijk is. Gebruik van interpunctie vind ik erg belangrijk. Neem een kijkje op het blog van Sara van thisisnotanotherblog.com. Haar schrijfstijl is zó ongelooflijk fijn!

6. En dan de laatste tip alweer: Gebruik foto's. Als ik een artikel zie dat geen foto's (of kleine foto's!) bevat, klik ik al heel snel weg. Een foto (of meerdere) maakt het geheel gewoon af en zorgt voor duidelijkheid.

Nou, dit waren mijn tips alweer! Welke tip vind jij belangrijk?