De leukste plekken in.. Parijs

Het is weer tijd voor een nieuw artikel! Vorige maand begon ik met een nieuw rubriek, genaamd 'De leukste plekken in..'. In dit artikel deel ik de leukste plekken in Parijs met jullie. Staat er binnenkort een trip naar Parijs op jouw planning of ben je benieuwd welke plekken ik met jullie deel? Lees dan snel verder!


Waarom Parijs?
Waarom niet? ;-) Parijs is dé stad. Alles is daar magisch. Ik ben er al zó vaak geweest, maar toch mis ik die stad. Parijs heeft iets, iets dat ervoor zorgt dat je terug wilt. De Eiffeltoren, de zijstraatjes, de gezellige restaurantjes, alles is anders en mooi daar!
1. Point Zéro, ookwel 'Point Zéro des routes de France' is een ronde steen die wordt gezien als het middelpunt van Frankrijk. Vanaf deze steen worden alle routes tussen Parijs en andere Franse steden berekend.

2. Verdwaal. Stop die plattegrond maar in je tas en loop ergens heen. Ik beloof je dat je op de mooiste plekken van Parijs uitkomt. Parijs stelt je namelijk nooit teleur. Je vindt juist in de minder bekende wijken de leukste en gezelligste restaurantjes.


3. Tuurlijk kun je de Eiffeltoren niet overslaan, maar zet 'Tour Montparnasse' gauw op je lijstje. In plaats van een uitzicht vanuit de Eiffeltoren, heb je een uitzicht op de Eiffeltoren. Je ziet heel Parijs op een hoogte van ± 200 meter. Met de lift ben je in 40 seconden al op de 56e verdieping. Er staan bordjes met kijkrichtingen (welke gebouwen je dan kunt zien).

4. Jardin des Tuileries is één van de mooiste (openbare) tuinen van Parijs. De tuin ligt langs de Seine. Jardin des Tuileries is een van de meeste bezochte parken in Parijs dankzij de centrale ligging tussen Het Louvre en Place de la Concorde. Zeker een bezoekje waard!

5. De laatste tip die ik graag met jullie wil delen (zeker als je wat langer verblijft in Parijs) is een bezoekje aan Versailles. Ik raad je echt aan om het paleis en de tuinen van Versailles te bezoeken. Het is handig om een hele dag vrij te houden, wil je Versailles bezoeken. Let wel op dat er openingstijden zijn!

Nou meiden, ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad! Ga jij binnenkort naar Parijs?
p.s. Eind september ga ik naar Rome. De volgende keer kun je dus 5 leuke plekken in Rome verwachten!