5 tips voor een beginnende blogger

Ik kan mezelf inmiddels al drie jaar een blogger noemen en in die tijd heb ik behoorlijk veel geleerd. Wat je allemaal wel hoort te doen als blogger, maar ook een aantal dingen die je beter kunt vermijden. Lees snel verder om er achter te komen wat mijn tips zijn voor een beginnende blogger!
Ik ben zelf nog maar 15 jaar oud, maar omdat ik al een blog in bezit heb sinds mijn elfde, besloot ik dit artikel te posten. De reden dat ik in 2011 donnermoiplusfashion.blogspot.com begon, was puur om mijn passie te delen met de rest van de wereld. Het leek me zó gaaf om aan anderen te kunnen laten zien waar ik me graag mee bezig hield. Als ik aan mensen in mijn omgeving vertel dat ik uitnodigingen krijg voor MBAFW, of dat ik iets mag reviewen voor een X bedrag, kijken ze me raar aan. Ja, maar dat wil ik ook!

1. Mijn eerste tip aan jou: Begin NOOIT een blog om gratis spullen te ontvangen. Dat is de slechtste reden die je maar kunt verzinnen om een blog te beginnen.

2. Wees actief! Je moet weten dat een blog niet te vergelijken is met een Instagram account. Een maand niks posten, waarna je een week lang elke dag blogt, is erg verwarrend en vooral irritant. Ik ben dagelijks zo'n twee à drie uurtjes bezig met mijn blog. Niet per sé met artikelen, maar ook het bezoeken van andere blogs, leuke webshops, het maken van collages en het versturen van e-mails vergt veel tijd. Onthoud dus dat een bezitten van een blog niet niks is!
Social media is erg belangrijk. Het hebben van Facebook, Twitter en Instagram is erg handig. Ik denk dat de helft van mijn views van Instagram en Twitter komen. 'New post on my blog. Go check it out!' of 'Want to know what I bought in Spain last week? Go check it out on my blog!' Oh, wat zou ze hebben gekocht in Spanje? Klik! Pageview erbij!

3. Je moet bloggen niet zien als een plicht. 'Shit, ik heb al drie dagen niet geblogd, nu moet er écht een artikel online komen!' Ik zet wel even een artikeltje in elkaar op m'n telefoon en zet dat nu online. Ben ik daar ook weer vanaf.' Nee nee nee, zo hoort dat absoluut niet te gaan! Als ik een artikel plaats op mijn blog, moet ik daar echt de tijd voor nemen. Met het maken van foto's ben ik wel een uurtje bezig. Ik maak gemiddeld zo'n 150 foto's, waarna ik er twee of drie goede uit haal. Ik wil niet dat mijn artikelen 'saai of afgeraffeld' overkomen. Voor het schrijven van een artikel moet je geduld hebben en moeite doen.
4. Glitterachtergronden en tien verschillende kleuren lettertypes zijn not done. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik vind het er persoonlijk vreselijk uit zien bij een blog. Ik ben meer van de strakke designs. Je wilt dat de aandacht naar het artikel gaat en niet naar de roze glitter achtergrond!

5. De laatste tip alweer: sta open voor uitdagingen. Toen ik een uitnodiging ontving voor Fashion Week, was ik best wel zenuwachtig om eerlijk te zijn. 'Al die mooie, leuk uitziende fashionistas en dan kom ik opeens aanlopen!' Er is een reden dat je wordt uitgenodigd voor een bepaald event of voor een bepaalde show. Loop naar mensen toe en spreek ze aan! 'Wauw, wat zie je er leuk uit!' 'Waar heb je die schoenen gekocht? Ze staan je super!' Ik heb tijdens Fashion Week heel wat mensen aangesproken op hun kleding. Je ziet er super uit! Zou ik een foto van je mogen maken voor mijn blog? Die mensen werden zó blij van dat compliment! Normaal durf ik nooit op mensen af te stappen. Er moet ooit een eerste keer komen, toch?

Zo, dat was weer een lang artikel! Hopelijk hebben jullie hier wat aan gehad, talk to you soon!
p.s. Wat is jouw ultieme tip voor je blogger- collega's?