Welke kleur past bij jou?

Als het om kleuren gaat, zijn er vier types personen. Deze vier types zijn genoemd naar de vier seizoenen die wij allemaal wel kennen. In dit artikel kom je er achter welk seizoen jij bent en welke kleuren dus het beste bij jou passen. Lees dus snel verder!
Het eerste type: lente-type
Je behoort tot het lente-type als je een lichte tot bruine huid hebt met een gouden ondertoon. Je haren hebben een gouden glans en je hebt grijze, blauwe, bruine of grijsgroene ogen. Als je kleren draagt in een van de kleuren die je hieronder ziet, weet je zeker dat je straalt! Focus je niet alleen op onderstaande kleuren, dit zijn enkel voorbeelden.
Ontwijken: Violet, sneeuwwit, zwart, donkerblauw en lila

 
In deze sweater zit babyroze verwerkt, staat je dus erg goed als je een lente-type bent!

Het tweede type: zomer-type
Het tweede type dat we kennen is het zomer-type. Het zomer-type heeft een lichte huid met een roze ondertoon en heeft grijze, bruine of blauwe ogen. De kleuren die bij jou passen? Je vindt ze hieronder!

Ontwijken: oranje, mosgroen, zwart, kastanje bruin en kanariegeelPastelkleurtjes, mooi als je een zomer-type bent! Jammer van de sneeuwwitte mouwen, staat weer wat minder als je een zomer-type bent

Het derde type: herfst-type
Als we het woord 'herfst' horen, denken we gelijk aan warme kleuren als donkerrood, bruin en kastanjebruin. Je bent een herfst-type als je huid een warme, gelige ondertoon heeft, als je een huid hebt die moeilijk bruint, donkere sproetjes hebt (ook in de winter) en als je een warme gloed hebt in je haren. Hieronder verstaan we dus de volgende kleuren: koper, brons, kastanjebruin, goudbruin en rood. Onderstaande kleuren staan jou mooi.

Ontwijken: antraciet grijs, knalroze, navy, lichtroze en sneeuwwit


Ik denk gelijk aan de herfst als ik deze heerlijke sweater zie!

Het laatste type- winter-type
Behoor je - net zoals ik- tot het winter type, dan heb je een huid met een koele, rozige ondertoon. Je oogkleur bestaat vaak uit één kleur, je hebt aanwezige wenkbrauwen (zelf heb ik dikke, 'wilde' wenkbrauwen) en je hebt frambooskleurige lippen. Lucky you! Je bent het enige type waarbij neon kleuren prachtig staat. Persoonlijk merk ik ook dat wit mij goed staat, vooral witte nagellak in combinatie met zilveren sieraden. Like!

Ontwijken: zalmroze, warm bruin, abrikoos, narcis geel en crème wit

Lucky me! Ik hou van neon kleuren. Nog een reden om deze felle trui uit de kast te halen! Pluspunt: het laat je bruiner lijken. 
Ga eens voor de spiegel staan en houd kledingstukken in verschillende kleuren voor je. Zorg dat je geen make-up op hebt en let op de volgende dingen:
- Je ogen lijken helderder
- je huid valt niet weg bij je juiste kleur
- je wallen lijken minder op te vallen

Vaak is het zo dat mensen met donkere haren donkere kleding mooi staat. Dit geldt ook voor mensen met licht haar: lichte kleuren staan mooier. Dit merk ik bij mezelf in ieder geval wel: het contrast is namelijk te groot. Ik vind een hele lichte top niet zo heel mooi bij mezelf staan in combinatie met mijn donkere haren. Ik ga dan eerder voor een wat donkerder kleurtje!
Welk type ben jij?